Monday, August 3, 2009

FIKIRAN KE HADAPAN ATAU ANDA INGIN BERFIKIRAN KE BELAKANG DAN TAK PERLU BUAT APA-APA....??????

setiap perkara yang dibentangkan di sini bukannya untuk memburukkan sesiapa tetapi adalah untuk mengingatkan diri sendiri, mengasah pemikiran agar lebih kreatif dan kritis dalam memajukan PDK.

Namun sebagai manusia tidak lari daripada pancaroba yang dihadapi. halangan yang terpaksa diharungi sama ada dari kalangan pihak - pihak yang menentang macam pembangkang.

namun disebabkan minat mengajar boleh dikatakan terpaksalah bersabar.

ADA SUKA ADA DUKA

INI KISAH BENAR

YANG GEMBIRA sekali apabila anak OKU yang tidak boleh buat apa-apapun kini telah menunjukkan keupayaannya . minat datang ke pdk. minat belajar .DAPAT PINGAT EMAS DALAM SUKAN OLIMPIK MALAHAN ADA PERMINTAAN DARIPADA IBU BAPA AGAR AKU MEMBERI KELAS TAMBAHAN KEPADA ANAKNYA. KATA AKU KENAPA TIDAK SURUH SAHAJA PETUGAS ATAU GURU KELASNYA. KATA IBU BAPA INI KERANA CIKGUNYA SENDIRI TAK BERMINAT DAN TIDAK BERSUNGGUH - SUNGGUH UNTUK MENGAJARNYA. MALAH LEBIH TERUK APABILA MENGATAKAN NNNNNNNNN BT NNNNNN MAKAN ELAUN BUTA AJE.

DAN ADA YANG BAIK DAN ADA JUGA YANG BURUK . ADA JUGA IBU BAPA YANG MENGUTUK AKU DAN MELEMPIASKAN KATA-KATA HINAAN YANG TAK SEDAP DIDENGARI MISALNYA .... BODOH, SENGAL, GILA, NAMA SAHAJA BELAJAR TINGGI , MENGAJAR OKU DAN PERANGAI JUGA OKU...

SEBAGAI ORANG YANG LEBIH TUA SEPATUTNYA PERLU BERFIKIR DAN TIDAK MELEMPIASKAN KATA-KATA SEDEMIKIAN....SEDIHNYA AKU.... TAPI APA NAK BUAT BERTAWAKAL SAHAJALAH....

No comments: